Šta su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke koje vaš internet pretraživač (npr. Internet Explorer, Chrome, Firefox, itd.) čuva na vašem računaru ili mobilnom uređaju. Oni dozvoljavaju da veb sajtovi zapamte lične podatke ili postavke koje ste primenili tokom posete veb sajtu. Kada ih jednom sačuva, veb sajt ih može koristiti kako bi personalizovao vaše naredne posete tako što će prikazati vaše ime ili, na primer, preporučiti sadržaj za koji misli da će vam se možda dopasti.

Kako naš sajt koristi kolačiće?

Veb sajt www.moto.org.rs koristi tri vrste kolačića:

  • Kolačići za izabrana podešavanja
  • Anonimni analitički kolačiči
  • Sistemski kolačići

Kolačići za izabrana podešavanja

Ovi kolačići pamte izabrana podešavanja kao što je veličina teksta. Ako imate problema sa vidom, postoji mogućnost da prilagodite tekst tako što ćete povećati ili smanjiti veličinu fonta/karaktera–a kolačić nam omogućava da ovo podešavanje i zapamtimo.

Anonimni analitički kolačići

Analitički kolačići nam omogućavaju prikupljanje anonimnih informacija o načinu na koji koristite veb sajt. Pomažu nam da pratimo koje informacije se najčešće gledaju. Kolačići se ne mogu koristiti za identifikaciju pojedinaca; koriste se samo u statističke svrhe. Informacije prikupljene tokom vaše posete sajtu su:

  • koliko puta ste posetili naš veb sajt
  • kada ste ušli na naš sajt odn. otišli sa sajta
  • vašu geografsku lokaciju
  • pretraživač koji ste možda koristili da dođete do veb sajta
  • bilo koji link na koji kliknete

Sistemski kolačići

Sistemske kolačiće koristi softver koji vodi internet stranicu www.moto.org.rs Ovi sistemski kolačići ne sadrže nikakve lične podatke i potrebni su za pokretanje sajta.

Više informacija o pojedinačnim kolačićima i u koju svrhu ih koristimo naći ćete u tabeli ispod:

Kolačić Ime Svrha Višeinformacija
[NAZIV KOLAČIĆA] [IME KOLAČIĆA] [OPIS SVRHE ZA KOJU SE KORISTI KOLAČIĆ] [GDE JE POTREBNO, UNETI LINK ZA EKSTERNE INFORMACIJE]

Kako mogu da isključim kolačiće?

Moguće je da se vaš pretraživač zaustavi da ne prihvata kolačiće ili da se spreči da prihvata kolačiće sa određenog veb sajta. Svi moderni internet pretraživači omogućavaju vam da promenite podešavanja za kolačiće. Ova podešavanja obično se u vašem pretraživaču nalaze u meniju „opcije“ ili „željene postavke“. Kako bi ste razumeli ova podešavanja, sledeće stranice uputstva mogu vambiti od pomoći. U suprotnom, da bi ste saznali više, treba da koristite opciju„pomoć“ u vašem pretraživaću.

Za više informacija o kontroli kolačića kliknite ovde.

Molimo Vas da često proveravate da li je bilo ažuriranja ili izmena naše politike privatnosti. Pitanja u vezi sa ovim treba uputiti na kontakt@moto.org.rs.