Završni događaj projekta „Bolji život za izbelgice i migrante“ koji je realizovala Međnarodna mreža pomoći IAN u saradnji sa MOTO, a pod pokroviteljstvom Grupe 484 i Ambasade Kraljevine Norveške je protekao sa velikim uspehom i izuzetnom pažnjom publike.

Hol Centra za kulturu u Bosilegradu je bio mali da primi sve one koji su bili zainteresovani da pogledaju izložbu radova koje su tokom proteklih šest meseci napravile migrantkinje iz Prihvatnog centra u Bosilegradu, u okviru kreativnih radionica koje je vodila Ivana Kosovac i koncert koji su izvela deca sa mentorkama muzičkih radionica Goranom Ćurgus i Magdalenom Rančić.

Nakon ovog događaja, publika je imala priliku da pogleda predstavu „Da bar nisam žensko“ izvedenu na autorski tekst Nine Džuver po pričama Mahboub Taheri, u režiji Vladana Đurkovića, a u izvođenju Milice Stefanović i Vaje Dujović.

Potresna priča o nasilju nad ženama, hrabrosti, prijateljstvu i slobodi je izazvala duboke emocije publike koja je dugotrajnim ovacijama ispratila glumce i autorski tim.

MOTO je i ovog puta realizovao jedan od svojih glavnih ciljeva, da umetnost treba da bude dostupna svima, pa smo, između ostalog, imali priliku da se družimo sa gimnazijalcima iz Bosilegrada i njihovim profesorima sa kojima smo razgovarali o zajedničkim projektima u budućnosti.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim divnim domaćinima u Prihvatnom centru Bosilegrad, Ustanovi centra za kulturu „Bosilegrad“ i Opštini Bosilegrad, bez čije pomoći projekat ne bi bio ovako uspešno realizovan!