Donirajte

Donacije za projekat „Inkluzivni klub-Dar različitosti“

 

Pomozite nam da obezbedimo podršku za nastavak jednog od najuspešnijih i najatraktivnijih inkluzivnih projekata u radu sa tinejdžerima sa autizmom, razvojnim poremećajima i tinejdžerima bez zdravstvenih problema.

Kroz umetničke radionice, dramsku, muzičku i likovnu, vršnjaci se upoznaju, druže, stiču nova znanja i veštine, uče jedni od drugih, prevazilaze razlike, razvijaju toleranciju i zajedničkom mladalačkom energijom stvaraju umetnost.

Svojom donacijom pomažete u realizaciji ovog divnog projekta i stvaranju boljeg života u modernoj Srbiji, bez stigme i diskriminacije.

PRVI SOLISTIČKI KONCERT Jovane Lazić – Različitost je dar, a umetnost ne poznaje granice!

Jovana Lazić, rođena je 11.01.1996. godine u Beogradu. Još kao jako mala, pokazala je sklonost ka muzici, posebno pevanju. U periodu između druge i treće godine života, dijagnostifikovan je autizam, kao razvojni poremećaj, no to je nije omelo u daljem napredovanju, sazrevanju i izražavanju kroz muziku. Dugogodišnji je član VIS Nebograd, koji čine osobe sa smetnjama u razvoju i profesionalni muzičari. Kao deo grupe ili samostalno imala je prilike da bude uključena u mnoge umetničke projekte koji promovišu inkluziju.

Celu vest pročitajte ovde.

Donacije možete uplatiti na:

Dinarski račun: 265106031000109083 Raiffeisen banka AD Beograd
Devizni račun: RZBSRSBG Raiffeisen banka AD Beograd RS 35265100000020242690
Svrha uplate: Donacija za Inkluzivni klub-Dar različitosti
Primalac: Muzičko opersko teatarska organizacija – MOTO, Cvijićeva 18, Beograd
Šifra plaćanja 287

O projektu:

Sa radom umetničkih radionica, u okviru projekta Dar različitosti, započeli smo u februaru 2018. godine. Kroz radionice je do sada prošlo oko 40 korisnika, najrazličitijih profila i talenata, sa njima je radilo 10 edukatora - vrhunskih muzičkih, dramskih i likovnih umetnika, a praksu je sticalo 15 studenata Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Naši nastupi i izložbe su naišli na topao prijem u širokom krugu javnosti, i predstavljaju veliki korak ka istinski inkluzivnom društvu.

Naši korisnici i njihove porodice, kao i svi mi uključeni u projekat, sa nestrpljenjem očekujemo nastavak rada.