Letnja operska škola 2019

Letnja operska škola 2019.

 

Zatvorene prijave za Letnju opersku školu 2019.

Prijave za Letnju opersku školu počele su 4. februara, ali su zbog velikog interesovanja zatvorene 28. maja.

Letnja operska škola 2019. od 8. do 15. jula 2019. u luksuznom ambijentu dvorca Kaštel Ečka.

„Mesto gde bajka postaje stvarnost“

Na 60 kilometara severno od Beograda i svega 7 km od Zrenjanina, u selu Ečka, nalazi se dvorac „Kaštel“, građen u engleskom stilu, u periodu od 1816. do 1820. godine. Dvorac je podigla porodica Lazar, a na svečanom otvaranju dvorca 29. avgusta 1820. svirao je čuveni Franc List. Ambijent savršeno odgovara eleganciji i glamuru operske umetnosti, te verujemo da ćemo ove godine imati još bolje rezultate.

I ove godine pobrinuli smo se da unapredimo našu ŠKOLU, osmislimo bogat sadržaj i dobru zabavu uz intenzivan rad. Radionice će biti održavane po grupama zavisno od uzrasta i spremnosti polaznika.

U druženju i aktivnom učestvovanju, polaznici ću imati priliku da prate predavanja članova MOTO-a, afirmisanih umetnika i pedagoga koji će držati radionice u oblastima vokalne tehnike, interpretacije, glume i scenskog pokreta, kao i o istoriji opere, radu u operi kroz niz pokaznih primera i različitih izvođenja vrhunskih svetskih i domaćih umetnika.

Kotizacija za Letnju opersku školu – 2019 iznosi 28.000 dinara ili 250 € i podrazumeva sedam punih pansiona u hotelu “Ečka”, tri radionice dnevno (dramske, muzičko interpretativne i analitičke) učešće na koncertima koji će se održavati tokom trajanja škole. U kotizaciju je uključen i prevoz na liniji Beograd-Ečka-Beograd.

NAPOMENA: Ukoliko je polaznik/ca maloletan, ugovor mora glasiti na ime roditelja/staratelja koji mora potpisati ugovor i ostaviti sve relevantne podatke polaznika/ce.

Predavači:

prof .Violeta Pančetović Radaković – vanredni profesor na FMU Beograd
Nataša Jović Trivić – prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu
Vladan Đurković – reditelj i umetnički direktor Omladinskog pozorišta Dadov
Dragan Stevović – direktor Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu

uz klavirsku saradnju vrhunskih pijanista i korepetitora
Dragane Anđelić Bunjac, klavirski saradnik u Opera i teatar Madlenianum
Milivoja Veljića – klavirski saradnik na FMU u Beogradu

Gostujući predavač je Nataša Cvetković Jović, psiholog i psihoterapeut, dok će završne konsultacije održati prof. emeritus Radmila Bakočević.

Prijavu možete da skinete ovde.