Od 5. do 15. jula u Konačištu Heba je održana Letnja operska škola – Divčibare 2018, koju je pohađalo 17 učesnika iz raznih krajeva Srbije i Crne Gore.

U intenzivnom radu, druženju i aktivnom učestvovanju, polaznici su imali priliku da prate predavanja članova MOTO-a, afirmisanih umetnika i pedagoga koji su držali radionice u oblastima vokalne tehnike, interpretacije, glume i scenskog pokreta, kao i oistoriji opere, radu u operi kroz niz pokaznih primera i različitih izvođenja vrhunskih svetskih i domaćih umetnika.

Predavači su bili Violeta Pančetović Radaković – vanredni profesor na FMU Beograd, Nataša Jović Trivić – prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Vladan Đurković – reditelj i umetnički direktor Omladinskog pozorišta Dadov, Dragan Stevović – direktor Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu, uz klavirsku saradnju vrhunskih pijanista i korepetitora Dragane Anđelić Bunjac, klavirskog saradnika u Operi i teatru Madlenianum i Milivoja Veljića, klavirskog saradnika na FMU u Beogradu.

Gostujući predavači su bili Nikola Kitanovski, redovni profesor na FMU u Beogradu i Nataša Cvetković Jović, psiholog i psihoterapeut. Posebnu čast nam je učinila primadona i prof.emeritus Radmila Bakočević koja je održala konsultacije i pridružila se polaznicima na završnom koncertu koji je održan na terasi Konačišta Heba.

MOTO izražava veliku zahvalnost i čestita svim polaznicima na uspešnom radu, drugarskom odnosu i toploj atmosferi koja je vladala sve vreme trajanja škole kao i Konačištu Heba u čijem smo gostoprimstvu uživali i ove godine.

« od 2 »