Dana 4. novembra 2016. u prostorijama Ustanove kulture Parobrod održana je konferencija za štampu Muzičko opersko teatarske organizacije MOTO.

Predsedavajuća organizacije, Nataša Jović Trivić, operska umetnica govorila je o dosadašnjim projektima i aktivnostima koje su realizovane i najavila nove projekte.

Dragan Stevović, koordinator projekta „Svetlost muzike 2“ (inkluzija slepih islabovidih muzičara instrumentalista, članova hora i glumaca amatera), na kome organizacija trenutno radi, predstavio je projekat, a o dramskoj i horskoj radionici govorili su mentori Sonja Jauković, dramska umetnica i Dijana Cvetković, dirigent.

O značaju i saradnji sa organizaciom MOTO govorila je i Jelena Mihajlović ispred Fondacije Trag koji su pokrovitelji ovog projekta. Slepi i slabovidi muzičari i glumci – amateri će održati muzičko-poetsko veče„Poezija noći“ 8. novembra u 18 časova u Galeriji Kolarca, u okviru Festivala BUNT

Predsednik Festivala Ljubiša Jovanović, profesor FMU, zahvalio se Organizaciji MOTO na saradnji i najavio humanitarni koncert u okviru Festivala na kome će učestvovati i članovi MOTO.

MOTO će nastaviti da realizacijom umetničkih projekata afirmiše borbu za toleranciju i jednakost sa svim osetljivim društvenim grupama i na taj način pomaže izgradnju pravednijeg civilnog društva.

Foto: Željko Jovanović