Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo početak festivala „Metohijski maj“, koji će biti održan od 7. maja do 11. juna, u srpskoj enklavi Velika Hoča na Kosovu i Metohiji. Na Festivalu će biti održano šest koncerata klasične muzike sa različitom kombinacijom instrumenata i različitom tematikom, a u izvođenju članova MOTO-a.

Festival ima edukativni karakter i posvećen je deci iz Velike Hoče, a u saradnji sa prijateljskom organizacijom Amici di Decani. Naši prijatelji iz ove italijanske organizacije se intenzivno i požrtvovano bore za poboljšanje uslova života dece koja čine trećinu ukupne populacije ove enklave i žive u teškim uslovima.

Pod pokroviteljstvom Telekoma i sa podrškom Lagune, Zadužbine Dositeja Obradovića, Druge ekonomske škole i Osnovne škole „Vlada Aksenttijević“ iz Beograda, nameravamo da formiramo dečiju biblioteku, pa ovom prilikom pozivamo sve naše prijatelje da nam se pridruže donacijom dečijih knjiga. Želimo da zajedničkim snagama bar malo ulepšamo i olakšamo detinjstvo dece i mladih u Velikoj Hoči.