U okviru projekta „Šta mislimo da znamo o EU/Činjenice i zablude o Evropskoj uniji“, u saradnji sa partnerskim udruženjem Epomena, a pod pokroviteljstvo Ministarstva za evropske integracije, sutra će na Sajmu knjiga, u hali 4 na štandu Ministarstva za evropske integracije, biti promotivno održana čitaća proba predstave „7. čas“.

Autor teksta je Nina Džuver, a reditelj Vladan Đurković. Igraju: Jovana Misaiolović, Teodora Gavrilović, Ida Urošević, Janko Kovačević, Vlada Paprić i Milan Vasiljević – polaznici Škole glume i govora, Omladinskog pozorišta Dadov.

Predstava „7. čas“ govori o razmišljanjima mladih o Evropskoj uniji, dilemama za ostanak ili odlazak, o mitovima i predrasudama koje mladi imaju o Evropskoj uniji, a na duhovit i atraktivan način, jezikom tinejdžera.

Cilj projekta je da mlade motivišemo da aktivno učestvuju u pretvaranju Srbije u uređeno evropsko društvo kroz proces evrointegracija. Oni moraju učestvovati u afirmisanju evropskih vrednosti u svojim sredinama, a dužnost zajednice je da ih informiše o tome. Kroz ovaj projekat upoznali bismo mlade sa konceptima i vrednostima EU, kao i mogućnostima koje donosi članstvo – da slobodno žive i rade gde žele. Raskrinkavanjem predrasuda kroz radnju predstave proširićemo vidike ciljnoj grupi, a u cilju razvijanja tolerancije, solidarnosti i međukulturalnog dijaloga.

Predstave će tokom novembra biti odigrane u I, X i XV gimnaziji, Drugoj ekonomskoj školi, školi Rade Končar i drugim.