U svečanoj sali Gradske opštine Vračar je održana javna Tribina pod nazivom „Kultura i umetnost osnova razvoja tolerantnog društva“.

Goste je u ime MOTO-a pozdravila voditelj Tribine, Marija Lazić, član Upravnog odbora MOTO-a.

O projektima organizacije kao i o njihovom značaju su govorili: Milan Lazović, podsekretar Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Milivoje Veljić član MOTO-a, Mirjana Mihajlović koordinatorka Udruženja Inkluzivna mreža, Nikola Radojlović, master istoričar, učesnik projekata sa slepim i slabovidim osobama, Dragan Stevović, predsedavajući MOTO-a, Nataša Savić Janjić iz sektora za komunikacije, obuku i prevođenje u Ministarstvu za evropske integracije, Dr Vladimir Jović, psihijatar i psihoanalitičar, jedan od osnivača i konsultant u Međunarodnoj mreži pomoći – IAN, našoj partnerskoj organizaciji i Nataša Jović Trivić, predsednica Upravnog odbora MOTO-a.

Inkluzivni projekti, rad sa osetljivim grupama, edukacija publike, rad sa mladima i njihova promocija su osnovni principi rada MOTO i oni su bili osnova projekata o kojima je bilo govora.

Publika se u diskusiji interesovala za rad sa osetljivim grupama.

Nakon toga održan je koktel na kome se u prijateljskom duhu diskutovalo o aspektima rada Organizacije kao i o problemima prilikom sprovođenja projekata i načinima njihovog prevazilaženja.