Delegacija Evropske unije u Srbiji obeležava Dan Evrope  manifestacijom „Grad Evrope”, u okviru koje  će  države članice predstaviti svoju nacionalnu kuhinju i kulturu, simbolično prikazujući moto EU „Ujedinjeni u različitosti”. Manifestacija će biti zanimljiv događaj na otvorenom za sve uzraste, a pozdravni govor će održati gospodin Sem Fabrizi, Ambasador evropske delegacije u Srbiji.

Program pod nazivom „Europe through opera“ će izvesti polaznici MOTO „Letnje operske škole“ Sara Ristić, sopran i Nikola Mikić, bariton uz klavirsku saradnju prof. Milivoja Veljića. Ovim kratkim i atraktivnim koncertom, prošetaćemo Evropom uz najpopularnije operske arije, sa porukom da je operska umetnost u Srbiji deo evropskog nasleđa.

Sara i Nikola, kao i svi polaznici naše škole, uče da ličnim primerom, stalnim usavršavanjem, radom na sebi i praćenjem evropskih i svetskih trendova, neguju prave vrednosti kroz umetnost.

Program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za evropske integracije, a posetioci će imati priliku i da pogledaju štand sa aktivnostima Ministarstva.