Jovana Lazić, rođena je 11.01.1996. godine u Beogradu. Još kao jako mala, pokazala je sklonost ka muzici, posebno pevanju.U periodu između druge i treće godine života , dijagnostifikovan je autizam, kao razvojni poremećaj, no to je nije omelo u daljem napredovanju, sazrevanju i izražavanju kroz muziku. Dugogodišnji je član VIS Nebograd, koji čine osobe sa smetnjama u razvoju i profesionalni muzičari. Kao deo grupe ili samostalno imala je prilike da bude uključena u mnoge umetničke projekte koji promovišu inkluziju. Jedna je od dobitnika Godišnje nagrade grada Beograda u oblasti umetnosti stvaralaštva mladih, za ulogu u inkluzivnom mjuziklu „Čarobno putovanje“, u režiji Đorđa Makarevića. Takođe, nekoliko godina unazad nastupa i na raznim festivalima, kao što su „Art zona za sve“, BUNT festival i kao gost-solista na koncertima Ansambla KOLO.

U poslednje dve godine pohađa časove solo pevanja kod prvakinje Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Nataše Jović – Trivić u okviru projekta “Dar različitosti” u organizaciji uzičko opersko teatarske organizacije MOTO. Ovo je njen prvi solistički koncert.

„Dar različitosti“ je po proceni stručnjaka i javnosti, prepoznat kao jedan od najuspešnijih i najatraktivnijih inkluzivnih projekata u radu sa tinejdžerima sa autizmom, razvojnim poremećajima i tinejdžerima bez zdravstvenih problema. Kroz umetničke radionice, dramsku, muzičku i likovnu, vršnjaci se upoznaju, druže, stiču nova znanja i veštine, uče jedni od drugih, prevazilaze razlike, razvijaju toleranciju i zajedničkom mladalačkom energijom stvaraju umetnost.

Sa radom umetničkih radionica započeli smo u februaru 2018. godine. Kroz radionice je do sada prošlo oko 40 korisnika, najrazličitijih profila i talenata, sa njima je radilo 10 edukatora – vrhunskih muzičkih, dramskih i likovnih umetnika, a praksu je sticalo 15 studenata Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Naši nastupi i izložbe su naišli na topao prijem u širokom krugu javnosti, i predstavljaju veliki korak ka istinski inkluzivnom društvu.
Naši korisnici i njihove porodice, kao i svi mi uključeni u projekat, sa nestrpljenjem očekujemo nastavak rada.