Jubilarna peta Letnja operska škola je održana od 12. do 22. Jula 2021. godine, u luksuznom ambijentu dvorca Kaštel Ečka, uz učešće sjajnih polaznika, preavača i gostiju, uz brojnu publiku koja je svojim prisustvom obogatila sve naše događaje.

Sa ponosom ističemo našu ovogodišnju stipendistkinju mecosoprana Anđelu Simić, koja je ispunila sva naša očekivanja i sa izuzetnim uspehom učestvovala u školi, kao i baritona Tamaša Kiša, koji se istakao vanrednim talentom, požrtvavanim radom i profesionalizmom i zaslužio učešće u projektu “Opera: Past, Preesent, Perfect”

Novitet ove godine je bilo učestvovanje dve mlade rediteljke Ane Janković i Natalije Stanković, polaznice projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“ koje su pokazale inovativnost i kreativnost u radu sa mladim operskim pevačima i svojim tlentima unele sveinu u rad Škole. U bliskoj budućnosti očekujemo njihove kreacije na operskoj sceni.

Našu školu je ove godine uveličala koleginica iz Zrenjanina, sopran Ana Aleksić Šajrer uz klavirsku saradnju Slađane Josić sa koncertom solo pesama zrenjaninskih kompozitora. Sa koncertom operskih arija počastili su nas polaznici projekta „Opera: Past, present, Perfect“ Isidora Stevanović, Isidora Bogdanović, Mina Nikolić, Ana Gvozdenović, Sara Ristić, Martina Koljenšić, Anđela Simić i Stefan Živanović.

Za intenzivan i uspešan rad bili su zaduženi naši predavači:

Violeta Pančetović Radaković – redovni profesor na FMU u Beogradu,
Nataša Jović Trivić – prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu,
Dušan Matejić – stručni saradnik na FDU u Beogradu,
Dragan Stevović – direktor Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu,
uz klavirsku saradnju vrhunskih pijanista i korepetitora, Dragane Anđelić Bunjac,
klavirskog saradnika u Operi i teatru Madlenianum i
Marka Bogdanovića, klavirskog saradnika u MŠ „Stanković“, spoljnog saradnika na FMU u Beogradu i na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Gosti Škole su ove godine bili Vesna Ginovska Ilkova – prvakinja Makedonske Opere i Baleta i profesor na Muzičkoj akademiji u Skoplju (Makedonija) i Igor Vlajnić – dirigent, muzički pedagog, magistar ekonomije (Rijeka, Hrvatska).

Za sjajnu organizaciju, medijsku promociju i marketing su bile zadužene Svetlana Milutinović, Ivana Kosovac i Matea Trivić, za fotografije Željko Jovanović, a za monitoring Gorana Ćurgus.

Ovogodišnji uspeh “Letnje operske škole” nam daje motivaciju da ovu jedinstvenu Školu u regionu i šire, dalje nastavimo sa još većim entuzijazmom, promovišući opersku umetnost, pružajući podršku mladim umetnicima i šireći prave vrednosti!

« od 3 »