U 2022. godini MOTO nastavlja rad na projektu „Opera: Past, Present, Perfect!“ sa novim idejama, majstorskim radionicama i novim produkcijma koje ćemo najavljivati tokom rada, a sve to je inspirisano divnom mladalačkom energijom i kreativnošću naših sjajnih polaznika. Mnogi od njih će postati značajni umetnici na domaćoj i svetskim scenama, a mi smo ponosni što ćemo biti jedna od stepenica na njihovom putu afirmacije.

Ovo godinu smo započeli nastavkom projekta „Dar različitosti-The gift of diversity“ pod pokroviteljstvom Ambasade Australije u Beogradu. Radionice drže naše članice prof. Magdalena Rančić i prof. Ljiljana Đorđević, a priključile su se i mlađe koleginice, koje se profesionalno sve više uključuju u naše aktivnosti.

Velika nam je čast i zadovoljstvo da možemo objaviti potpisane Sporazume o saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad i Kamernim orkestrom Gudači sv. Đorđa, sa kojima ćemo realizovati atraktivne programe u narednom periodu.

Ispred nas je i „Novi Sad-Evropska prestonica kulture 2022.“ koji nas očekuje sa projektom „Čarobnice“ kojim predstavljamo tri najveće srpske kompozitorke Ljubicu Marić, Ludmilu Frajt i Isidoru Žebeljan, njihov život i stvaralaštvo u okviru izložbe i koncerta u fenomenalnom prostoru Kulturne stanice Eđšeg.

Pozivamo vas da pratite naše društvene mreže, na kojima ćemo vas redovno obaveštavati o svim događajim i da prisustvujete našim uvek novim i atraktivnim programima.

Dobrodošli!