Prethodna 2020. godina je bila godina pandemije, vanrednih okolnosti i ograničenja.

Godina kada se ceo svet borio za opstanak. Godina u kojoj smo naučili da čuvamo jedni druge i posmatramo svet na drugačiji način, kada smo savladali neočekivane veštine i znanja, zavoleli male stvari koje čine život i vratili se poštovanju pravih vrednosti.

MOTO je u 2020. godini realizovao “Dar različitosti”, “Letnju opersku školu 2020.” i niz koncerata mono opere “Absurdium” Jovanke Trbojević i koncert kamerne muzike srpskih autora “Flauta od žada”. Pokrenuli smo fejsbuk grupu MOTO Music Channel sa ciljem da zajedničkim snagama prebrodimo teške dane karantina, širimo dobru energiju i uživamo u umetnosti. U ovoj godini smo objavili naš prvi cd “Meditacije” i “Mali priručnik za prihvatanje različitosti”, a započeli smo i prvi evropski projekat “Opera: Past, Present, Perfect!” pod pokroviteljstvom Kreativne Evrope.

Sa ponosom možemo reći da smo uspeli da donesemo osmehe na mnoga lica, prenesemo važnu poruku mladim umetnicima da se bore, ostanu pozitivni i energiju crpe iz svojih talenata, budu kreativni i čine dobra dela svojim radom.

Zahvalni smo našoj publici, saradnicima, našim članovima i mladim umetnicima koji su nam pomogli da učimo, rastemo i razvijamo se u jedinstvenu organizaciju na ovim prostorima.

Radujemo se narednoj godini i izazovima koji nas čekaju!

Želimo vam srećnu Novu 2021. godinu, uz mnogo ljubavi i umetnosti!