U Atrijumu Narodnog muzeja je održan koncert pod nazivom “San operske noći”, na kom su se predstavili mladi pevači, polaznici Letnje operske škole, koji su pokazali izvanredne talente i koji su svakako buduće zvezde srpske operske scene: Ana Gvozdenović- sopran, Nevena Josić-sopran, Svjetlana Đokić- mecosopran, Ermin Ašćerić-tenor, Boris Papak, bariton.

Kroz atraktivan i dinamičan program u izvođenju ovih mladih pevača, uz klavirsku saradnju Dragane Anđelić Bunjac, publika je uživala u operskim arijama, duetima i napolitanskim pesmama.
Ovaj koncert je bio pravo osveženje za operske sladokusce kako po izboru numera, tako i po mladim operskim nadama koji će svojim blistavim talentima svakako privući i širu publiku, a svojom mladošću i modernom energijom doprineti promovisanju operske umetnosti.

Koncert je održan uz poštovanje epidemioloških mera.

Jubilarna peta Letnja operska škola biće održana od 12. do 22. jula 2021.godine, u luksuznom ambijentu dvorca Kaštel Ečka u Ečkoj. Letnja operska škola se 2021. godine odvija pod pokroviteljstvom Kreativne Evrope u sklopu projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“. Ponosni smo što je značaj ovakve edukacije, jedinstvene u regionu, prepoznat u evropskom kontekstu. Ovim projektom želimo da pomognemo mladim pevačima da upotpune svoja znanja, nauče da umetničko pevanje zahteva intelektualno učešće, spremnost na eksperimentisanje, traganje, širenje granica, osvešćivanje instrumenta, vladanje sobom, permanentno usavršavanje…

Eminentni predavači, svojim prisustvom, znanjem i iskustvom doprinose da Letnja operska škola pet godina zaredom, ulazi u rang sa evropskim i svetskim školama. Za četiri godine preko 60 polaznika je učestvovalo u radu. Na kraju svake godine imali smo evaluaciju rada i zato se trudimo da nadalje unapređujemo naš rad,osmišljavamo bogat sadržaj i dobru zabavu uz intenzivan rad. Naš cilj je da ih usmerimo da na moderan i dinamičan način pristupaju profesiji insistirajući na kvalitetu i čuvajući tradicionalne vrednosti, približavaju operu mladoj publici i pomažu razvoju operske publike istovremeno promovišući opersku umetnost. Večerašnjim koncertom predstavljamo Vam neke od naših najuspešnijih polaznika. Želeli bismo da ovakvi koncerti postanu tradicija i merilo i pokazatelj kvaliteta i uspeha Letnje operske škole.

Program možete da preuzmete ovde.